Много приказки са се изприказвали за BMW X6 и отношението към автомобила, който претендира да бъде едновременно всичко, но в същото време не достига върха в нищо е разнородно. Но какво да се прави, такива са тенденциите на съвременната автомобилна промишленост. В наши дни новите модели не са резултат на вдъхновението на дизайнера, а визията им се определя от скучните сметки на маркетолозите.

BMW представи второто поколение на Sports Activity Coupe Х6. Като цяло силуетът се запазва същия, но пък автобилът е понапомпал мускули. Купето е същото като на новото X5 и обемът на багажника е увеличен с 10л.

BMW Sports Activity Coupe Х6 табло

В Европа новото поколенеи на X6 ще се появи през декември. Базовата версия xDrive 30d е комплектована 3.0 литров дизел с мощност от 255 конски сили ще бъде последвана от xDrive 50i. Той крие под капака си 4.4 литров бензинов V8 би турбо със солидните 450 коня и ускорява от 0 до 100км за 4.8 секунди.

Любителите на дизеловите двигатели ще бъдат зарадвани от M50d. Този 3.0 дизел е разпилен с три турбини и достига въртящ момент от 740Нм. Убийствената комбинация дава мощност от 381 конски сили покрива норматива от 0 до 100км за 5.2 секунди.

Малко в мъгла е засега какво ще представлява Х6М. Като цяло се знае само, че е с V8 турбо с мощност над 550 конски сили.