Volkswagen се оказаха от малцината, които приеха предизвикателството да създадат не само виртуална версия на суперавтомобил за играта Gran Turismo 6, но и да направи истинско копие. Vision GTI Roadster е представен на фестивала Worthersee в Австрия.

Концепткарът, който като цяло представлява открита версия на Golf е създаден в дизайнерското студио на Volkswagen във Волфсбург и съчетва в себе характерни черти от бъдещите автомобили на немския гигант. В това чиско разбира се и седмата версия на така любимия от много хора Golf. Супер есктремалният roadster с клинообразна форма има огромен спойлер и ще се комплектова с 3 литрово VR6 twin-turbo. Предполагаемата мощнност е 500 коня и въртящ момент 665Nm. Скоростната кутия е вариация на DSG – 7 степенна с двоен съединител. Харкатерни за него са и 20″ джанти, на които са монтирано различни по характеристики гуми – 235/35 на предната ос и 275/30 на задната.

Макар и от концерна Volkswagen да заявиха, че нямат планове за сериойно производство на това чудовище, според някои анализатори това може да се окаже превю към следващият сериен модел. Ако пък не, можете да му се насладите с пълна сила в GT6, където ще се появи от средата на юни.